Page 8 - Hrebci Ujezd 2024
P. 8

PLEMENNÍ HŘEBCI ÚJEZD 2024 KAJETÁN
Slovenský teplokrevník (CS)
Tmavý hnědák, *2020, KVH: 164 cm
Připouštěcí poplatek: 2 500 + 4 500 Kč (základní + doplatek za březost)
Kajetán DK je 4letý plemenný hřebec, který úspěšně absolvoval předvýběr hřebců do plemenitby v Martinicích s hodnocením 8,25 bodu za výkon. Hřebec vyniká pružností, odrazovou silou, prací hřbetu a krku a výbornou mechanikou pohybu. Tento sympatický charakterní hřebec je po hřebci Kannan (Voltaire x Nimmerdor) z matky Diana DK (Diarado x Numero Uno x Voltaire).
Kannan (Voltaire x Nimmerdor x Le Mexico)
Kannan má za sebou úspěšnou sportovní kariéru s francouzským jezdcem Michelem Hecartem v sedle. V roce 2005 získal titul mistra Francie, startoval mimo jiné na mistrovství Evropy v San Patrignanu a na svém kontě má četná vítězství a umístění z velkých cen. Je jedním z mála hřebců na světě, který se od roku 2010 drží na předních příčkách žebříčku hřebců WBFSH. V roce 2021 byl už po druhé v řadě oceněn jako nejlepší otec mladých koní na světě. Svým potomkům předává schopnost, opatrnost a ochotu. V první pětici nejlepších osmiletých koní podle světového žebříčku má Kannan hned dva potomky, byl zároveň vyhlášen nejlepším otcem mladých koní na mistrovství světa v Lanakenu i francouzském Fontainebleau.
Mezi jeho nejlepší potomky patří Nino des Buissonnets (Kannan x Narcos II), 170 cm, olympijský vítěz jednotlivců z Londýna 2012 v sedle se Stevem Guerdatem, Quabri de L‘Isle (Kannan x Socrate de Chivre), 170 cm, Pedro Venes, Molly Malone (Kannan x Cavalier), 170 cm, Bertram Allen, Quorida de Treho (Kannan x Tolbiac Des Forest), 160 cm, Romain Duguet a Diva II (Kannan x Berlioz), 160 cm, Ben Maher.
Voltaire (Furioso II x Gotthard)
Světoznámý plemenný hřebec Voltaire je výsledkem křížení dvou vynikajících krevních linií – Furioso II (Furioso xx X Talisman) a Gotthard (Goldfisch II X Amateur I). Furioso II vyprodukoval dvě stě státních prémiovaných klisen a nejméně sedmdesát licentovaných hřebců, kteří působí v hřebčínech po celém světě.
  8
8
 






















































































   6   7   8   9   10