Page 6 - Hrebci Ujezd 2024
P. 6

PLEMENNÍ HŘEBCI ÚJEZD 2024 DIDIÉR
Slovenský teplokrevník (CS)
Černý hnědák, *2017, KVH: 169 cm
Připouštěcí poplatek: 3 500 + 6 500 Kč (základní + doplatek za březost)
Moderní sportovní kůň bezvadného exteriéru s velmi dobrým charakterem a jezditelností, který byl v roce 2019 vyhlášen nejúspěšnějším hřebcem předvýběru pro plemennou knihu sloven- ského teplokrevníka. Zaujal svým temperamentem, stylem a pružností na skoku ve volnosti. Jako čtyřletý i pětiletý patřil k nejlepším koním v ročníku v rámci soutěží Kritéria mladých koní (KMK) a zazářil třemi čistými parkury na mezinárodních závodech CSI Zduchovice. V loňském roce dosáhl výkonnosti 125 cm a i v letošní sezóně bude sbírat zkušenosti na českých i zahra- ničních kolbištích.
Tento černý hnědák je takřka kopií svého charismatického otce Diarada, který byl zplozen krosem francouzské krve (Diamant de Semilly) a holštýnské krve na straně matky Roxette (Corrado I x Contender). Klisna Roxette je pravou sestrou holštýnského hřebce Crawforda.
Diarado (Diamant de Semilly x Corrado I x Contender)
Diarado nadchnul všechny holštýnské chovatele už na Körungu v roce 2007. V sedmdesáti- denním testu zvítězil a získal neuvěřitelné bodové hodnocení a to 10 bodů za skok ve volnosti a 9,5 za cval a lehkost pod sedlem. Později při své sportovní kariéře nasbíral nespočet vítězství a umístění, byl úspěšný jak v kvalifikacích, tak i v samotném finále Bundeschampionatu, v němž skončil třetí. V sedle s Jonasem Vervootem dosáhl výkonnosti Grand-Prix (S***).
Má okolo 2 300 potomků a více než 30 synů působících v chovu. Mezi nimi jsou například Eldorado de Hus (Diarado x Balou du Rouet), Diacontinus (Diarado x Contendro I), nebo Dinken (Diarado x Cassini I), Diathago (Diarado x Carthago) 1,60 m, Diabelle (Diarado x Capitol I) 1,60 m.
Diarado produkuje výjimečné sportovní koně nejen pro parkur, ale je velice často vyhledáván jako otec koní využívaných v soutěžích hunter i ve všestrannosti.
  6
6
 






















































































   4   5   6   7   8