Page 4 - Hrebci Ujezd 2024
P. 4

PLEMENNÍ HŘEBCI ÚJEZD 2024 KANNTHAGO DK
Slovenský teplokrevník (CS)
Tmavý hnědák, *2017, KVH: 172 cm
Připouštěcí poplatek: 3 500 + 7 500 Kč (základní + doplatek za březost)
V původu tohoto impozantního hřebce najdeme krev nejlepších plemeníků na světě – Kannan x Carthago Z x Diarado x Sandro x Moltke. Kannthago vyniká především obrovskou silou a bezvadnou skokovou technikou, dobrým pohybem a jezditelností.
Kannthago, který chovatele zaujal již v sedmdesátidenním testu, byl velice úspěšný v chova- telských soutěží KMK, kde vyhrál bezpočet kvalifikačních kol. Jako čtyřletý pak zvítězil ve finále Kritérií mladých koní. V pětiletém ročníku obsadil druhé místo a stejné místo obsadil i v kategorii šestiletých hřebců na úrovni 130 cm. Velmi dobře se prezentoval jak na chovatelských závodech v Martinicích, tak na CSI ve Zduchovicích. Ve sportovní kariéře bude pokračovat i v letošní sezóně.
Kannan (Voltaire x Nimmerdor x Le Mexico)
Kannan má za sebou úspěšnou sportovní kariéru s francouzským jezdcem Michelem Hecartem v sedle. V roce 2005 získal titul mistra Francie, startoval mimo jiné na mistrovství Evropy v San Patrignanu a má na svém kontě četná vítězství a umístění z velkých cen. Je jedním z mála hřebců na světě, který se od roku 2010 drží na předních příčkách žebříčku hřebců WBFSH. V roce 2021 byl už podruhé v řadě oceněn jako nejlepší otec mladých koní na světě. Svým potomkům předává schopnost, opatrnost a ochotu.
Mezi jeho nejlepší potomky patří Nino des Buissonnets (Kannan x Narcos II), 170 cm, olympijský vítěz jednotlivců z Londýna 2012 v sedle se Stevem Guerdatem, Quabri de L‘Isle (Kannan x Socrate de Chivre), 170 cm, Pedro Venes, Molly Malone (Kannan x Cavalier), 170 cm, Bertram Allen, Quorida de Treho (Kannan x Tolbiac Des Forest), 160 cm, Romain Duguet a Diva II (Kannan x Berlioz), 160 cm, Ben Maher.
  4
4
 























































































   2   3   4   5   6